اولین نکته که در انتخاب متریال ویلا باید بدانیم اقلیم منطقه و شرایط آب و هوایی آن است. گرچه به مدد فن آوری های جدید در تولید مصالح جدید و علم ساختمان سازی، امروزه می توان ساختمانی استاندارد با یک متریال واحد را در جای جای کره زمین از نیمکره شمالی تا جنوبی و از مناطق استوایی و حاره ای تا مناطق معتدل و سردسیر ساخت اما پارامتر های بیشماری در انتخاب متریال ساخت ویلا اثر گذار است که صرفا به این دلیل که ساختمانی با مشخصات خاص قابل ساخت است نمی تواند مهم ترین عامل در تصمیم گیری ما باشد در ادامه این مطلب که توسط تیم آتلیه معماری فراکارنو تهیه شده است به عوامل اثر گذار بر انتخاب متریال ویلا اشاره خواهیم داشت و سپس انواع این متریال و مصالح را توضیح می دهیم امیدواریم این مطلب برای شما سودمند باشد و تا پایان این مقاله خرد ما را همراهی نمایید.
همانطور که در بالا ذکر شد تقریبا ساخت یک بنای فلزی و یا بتنی استاندارد در هر نقطه از دنیا و با هر نوع اقلیمی امکان پذیر است و نهایتا تغییراتی در جزئیات سازه و استراکچر کار در برخی از شرایط ایجاد شود بنابراین چگونه است که هنوز هم موقعیت جغرافیایی در انتخاب متریال کاربردی در طراحی و ساخت ویلا اثر گذار هستند؟
اولین و مهم ترین عاملی که بر متریال کاربردی در طراحی و ساخت ویلا اثر گذار است هزینه ساخت ویلاست. این مطلب که یک بنای استاندارد قابلیت ساخت در شرایط مختلف را دارد شرط لازم است ولی شرط ممکن نیست و در بسیاری از موارد این امر مقرون به صرفه نیست.
به عنوان مثال در کشورهای کانادا و آمریکا که از قطب های تولید فولاد در دنیا هستند و صادرات بالایی نیز دارند استراکچر ویلا ها و حتی آپارتمان ها همگی از چوب با ترکیب بتن مسلح و ساده تشکیل شده اند و علت این امر قیمت ارزان چوب به واسطه وجود جنگل های پهناور درخت کاج در کشور کانادا می باشد.
دومین عامل در امر رسیدن به متریال کاربردی در طراحی و ساخت ویلا سبک معماری ویلا است تصور کنید کارفرمایی از شما درخواست طراحی و یا ساخت ویلایی مراکشی دارد در نتیجه متریال هایی مانند چوب، شیشه، کامپوزیت، سنگ، آجر، سفال و.. در اجزای طراحی نمای ویلا کاربردی نخواهند داشت بنابراین میبینیم که سبک طراحی ویلا تا چه اندازه بر انتخاب مصالح و متریال ساخت ویلا تاثیر گذار است.
نکته سوم در انتخاب متریال طراحی ویلا بودجه ساخت ویلا می باشد هرچه بودجه ساخت ویلا کمتر باشد عمر متریال کاهش پیدا کرده و کمتر از متریال به روز می توان در پروسه اجرای ویلا بهره برد به عنوان نمونه دو ویلا با نمای سنگ تراورتن را تصور کنید که یکی با هزینه کمتر از میزان استاندارد و دیگری با هزینه مناسب اجرا شده اند در مورد اول وقتی شما سنگ نمای تراورتن که مملو از تخلخل می باشد را با هزینه کم تهیه می کنید میزان رزین آن بالا بوده و به مرور با شسته شدن رزین و نفوذ آب از بین خواهد رفت
برای آشنایی کامل با انواع متریال و مصالح به کار گرفته شده در ویلا این مصالح را به چند بخش اصلی تقسیم بندی می کنیم که شامل
متریال فونداسیون و سازه ویلا
متریال داخلی ویلا
متریال بیرونی ویلا
متریال محوطه ویلا
بسته به اینکه سازه ویلا فلزی و یا بتنی باشد مصالح و متریال به کار رفته در آن متفائت خواهد بود در سازه های فلزی استفاده از تی آهن و عرشه های فلزی و تیرچه بلوک عمده مصالح ساخت ویلا خواهد بود و در سازه های بتنی نیز از بتن آرماتور بندی شده توسط میلگرد های فلزی برای ستون ها و تیر ها استفاده می کنند پی ویلا نیز که توسط بتن پوشیده می شود.
گسترده ترین طیف متریال مورد استفاده در ویلا در بخش طراحی داخلی ویلا است که شامل مصال بیشماری است که در اینجا به مهم ترین های آن اشاره خواهیم نمود.
پوشش کف ویلا شامل سنگ های طبیعی، سرامیک، لمینت، پارکت، کفپوش های پلیمری، چوب، سیمان و.. است در طراحی دیوار های ویلا متریالی چون کناف، دیوارهای بتنی پیش ساخته، تایل های سیمانی، سفال، آجر،سنگ ها و آجرهای دکوراتیو، بلوک های سیمانی، دیوارهای چوبی، ساندویچ پنل ها و انواع پنل های عایق صوت و برودت و گرما بکهر گرفته می شود.
در بخش سقف ویلا پوشش چوب به صورت لمبه و سایر اشکال و سایز های چوب، گچ، کناف، انواع سقف های کاذب تایلی و به همراه روشنایی شامل نور مخفی و لوستر و .. بکار می رود.
سایر متریال در بخش داخلی ویلا را شیرآلات آشپزخانه و سرویس بهداشتی، کاشی و سرامیک به همراه کابینت ها و کلوزت های چوبی یا ام دی اف، ممبران، پنجره های UPVC، آلومینیومی، آهنی، استیل و چوبی، درب های ضد سرقت ورودی و درب هاب داخلی چوبی، ام دی اف و HDF تشکیل می دهند.
در بخش بیرونی ویلا که بیشتر بر طراحی نمای ویلا تمرکز دارد از متریال متنوعی مانند انواع سنگ های طبیعی نما که به صورت سنگ پلاک و به اشکال مستطیلی در آمده و سنگ های مصنوعی، انواع آجر های نما و نسوز، نمای شیشه ای و کرتین وال، نمای سیمانی شسته و یا تایل های سیمانی، انواع چوب و ترموود، چوب پلاست و پلی وود، تایل های کامپوزیت ساده و سی ان سی شده، سرامیک نما و متریال های ترکیبی مانند استرچ متال و منولیت و بایرامیکس استفاده می شود.
در بخش طراحی محوطه و لنداسکیپ ویلا علاوه بر متریالی که شرح آنها رفت به کارگیری انواع گل و گیاه و چمن های طبیعی و مصنوعی نیز مرسوم است در این بخش کف سازی با انواع سنگ و اجر و تایل های آماده و سرامیک های کف محوطه و یا ترکیب آنها با چمن کاری محوطه کار می شود المان هایی مانند آبنمای کلاسیک و مدرن، آلاچیق و پرگولا و شینگل به همراه باربیکیو و مبلمان بیرونی و سایه بام های پارچه ای و متحرک و یا به کارگیری سقف های شیشه ای در تراس گاردن و یا روف گاردن همگی از متریال مورد کاربرد در این بخش هستند.