طراحی پلان اداری

طراحی پلان اداری

طراحی پلان ساختمان اداری تفاوت هایی با انواع دیگر طراحی پلان معماری دارد که علت ان نیز تفاوت کاربری آن است به عنوان مثال کاربری اداری تنها گونه ای است که نیازی به در نظر گرفتن اتاق های خواب و حمام و.. ندارد و یا اینکه در ساختمان های اداری زیست شبانه وجود ندارد اتفاقا از همین رو است که همیشه نورگیرها و پنجره های محیط های اداری و کاری مانند دفتر کار یا دفاتر تجاری و. را یزرگتر در نظر میگیریم تا کارکنانی که بیشتر زمان روز و در بسیاری موارد تمامی زمان روز را در محل کار خود سپری میکنند ارتباط خود را با عوامل طبیعی از دست ندهند و خود را افرادی ایزوله شده در فضای کاری خود نبینند. در طراحی پلان اداری ما با دو رویکرد روبرو هستیم روش اول شیوه سنتی است که در اتاق مدیریت، اتاق های کار، فضای لابی و فضای انتظار، ورودی و بخش هایی مانند سرویس بهداشتی و آبدارخانه و سایر فضاها در پلان معماری آمده و مانند پلان مسکونی توسط دیوارهای مختلف این فضاها از یکدیگر جدا شده و کاربری خاص خود را حین استقلال از فضاهای دیگر دارند و روش دوم طراحی پلان اداری اُپن آفیس (Open Office)  است که در ادامه به صورت مفصل به ان خواهیم پرداخت.

 

طراحی پلان اداری اُپن آفیس (Open Office)

طراحی پلان اپن آفیس که به آن طراحی پلان باز اداری نیز گفته می شود بر خلاف پلان های مسکونی کمتر بروی جزئیات و لکه گذاری ها و جانمایی فضاهای گوناگون کار میکنیم در پلان اپن افیس اداری یا همان طراحی پلان باز معمولا یک اتاق مدیریت به همراه سرویس بهداشتی و آبدارخانه در پلان اصلی دیده میشه و فضای باقی مانده به صورت باز در اختیار کاربر قرا رمی گیرد که با توجه به آیتم هایی مانند تعداد پرسنل و نوع کاربری و ارباب رجوع ها و مسائلی از این دست چیدمان آن به شکل پرتابل انجام شود که عموما توسط انواع پارتیشن بندی ها این امر صورت می پذیرد که بسته به اینکه چقدر حریم خصوصی و دیده شدن افراد برای مجموعه مهم باشد از پارتیشن های شیشه ای شفاف تا پارتیشن های جداکننده سرتاسری بهره خواهند برد اما با اهمیت ترین عامل در طراحی پلان اداری اپن آفیس قابلیت پرتابل فضاهاست.

 

 

برای فهم بهتر طراحی پلان اداری ابتدا طراح پلان باید شناخت خوبی از یک شرکت یا مجموعه اداری داشته باشد و تفاوت های ان را با یک واحد مسکونی در نظر بگیرد به عنوان مثال در طراحی اداری - تجاری، مجموعه های اداری و شرکت ها معمولا  به صورت دائم در حال تغییر هستند هر شرکت تجاری یا اداری با رشد و توسعه و یا بالعکس با کوچکتر شدن و تعدیل نیرو نیازمند تغییرات اداری است از اینرو بهتر است تا طراح نقشه اداری پیشنهادی را در ترسیم نقشه خود داشته باشد که مجموعه از نظر صرف هزینه و زمان در بهترین حالت ممکن قادر به تغییر فضاهای اداری خود باشد در شیوه سنتی پلان اداری که اتاق ها توسط دیوارهای جداکننده از یکدیگر منفک شده اند ایجاد هر نوع دگرگونی و تحول مستلزم صرف زمان و هزینه زیاد برای تبدیل محیط به شرایط جدید است زیرا با عملیات عمرانی برای از بین بردن دیوارهای غیر حمال و ایجاد محیط جدید هستید حال آنکه هرگز ایده آل کاربر با توجه به دیوارهای اصلی به وجود نخواهد آمد.

اما در طراحی پلان اداری اپن آفیس کاربر به راحتی می تواند با برداشتن پارتیشن های قبلی و یا ایجاد برخی تغییرات در ان محیط های مورد نظر خود را کمترین هزینه و صرف حداقل زمان بدست اورد. از اینرو است که کمپانی هار یزرگ دنیا که ساختمان ها و دپارتمان های مستقل خود را دارند نیز همواره از پلان های اداری اپن افیس استفاده میکنند. لازم به ذکر است که طراحی پلان اداری مختص به مجموعه های اداری و تجاری در ابعاد بزرگ نیست ما در طراحی پلان اداری کوچک هم می توانیم این ضوابط را در نظر داشته باشیم و به نتیجه مطلوب نیز دستیابیم این هنر طراح پلان است که بتواند از طراحی پلان اداری ساده تا پیچیده ترین پلان های اداری را به گونه ای که برای کاربر بیشترین منفعت را داشته باشد طراحی نماید.

 

 

پیشنهاد میکنیم برای درک بیشتر مبحث طراحی نقشه اداری و آشنایی با موضوعاتی مانند برندینگ و ایجاد فضاهای مدرن اداری و بنچ مارک های صورت گرفته از آنها بخش طراحی دکوراسیون داخلی اداری را نیز مطالعه بفرمایید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اطلاعات تماس با فرا کارنو

 

 

 

 

تلفن تماس :

8597 51 22 021

1402 48 22 021

 

پست الکترونیک : Farakarno[at]gmail.com

 

آدرس : تهران ، خیابان شریعتی ، نرسیده به خیابان ملک ، شماره 604


 

عضویت خبرنامه