طراحی داخلی ایرانی سنتی

 

طراحی داخلی ایرانی سنتی

بر اساس تمامی کاوش های باستان شناسی و آنچه از مورخان و مولفات تاریخی به ما رسیده معماری ایرانی سنتی که در این مطلب بر بخشی از آن یعنی طراحی داخلی ایرانی سنتی می پردازیم دیرینه ای تا بیش از هزاره هفتم پیش از میلاد حضرت مسیح دارد که در طول قرن های متمادی دستخوش تغییرات بسیاری شده است یکی از مولفه های مهم و بی نظیر در معماری ایرانی منطق عرفانی در عین رعایت اصول ریاضی است. به طور کلی طراحی داخلی ایرانی سنتی به دو دوره کلی پیش و پس از اسلام باز میگردد.

 

 

طراحی داخلی ایرانی سنتی قبل از اسلام

فضای عرفانی در طراحی داخلی ایرانی از بدو پیدایش این سبک در آن وجود داشته است از معماری معابد تا آتشکده ها که همواره نشانه های مذهبی مانند فروهر و اهورامزدا را به نمایش می گذاشتند که بناهایی مثل معبد اناهیتا و چغازنبیل و.. را شامل می شود می توانید رگه هایی از این حضور را احساس نمایید علاوه بر این اشارات مستقیم مفاهیم عرفانی در فضاهای داخلی و خارجی این شیوه معماری نیز موج می زند.

 

 

طراحی داخلی ایرانی سنتی پس از اسلام

با ورود اسلام به ایران زندگی ایرانیان دستخوش تغییرات ماهوی شد که یکی از این موارد تاثیر بر معماری بود در این سبک که به طراحی داخلی اسلیمی نیز شناخته میشود المان ها و مشخصات بسیار زیادی خصوصا در جزئیات داخلی و بیرونی بنا اضافه شد که از مهم ترین آنها می توان به ایوان های بلند، تمرکز بر طراحی سردرها و بناهای گنبدی اشاره داشت.

 

 

ویژگی های طراحی داخلی ایرانی سنتی

اگر بخواهیم به ویژگی های این سبک بپردازیم باید بدانیم که در این شیوه معماری با یک اثر منحصر به فرد روبرو هستیم و کمترین گرته برداری از سایر سبک ها را داشته ضمن اینکه ظهور سبک های طراحی داخلی در دنیای امروز اکثرا پس از عهد رنسانس در اروپا بوده در صورتی که پیدایش سبک ایرانی سنتی سالها قبل از انقلاب صنعتی بوده است.

از مهم ترین دوره های طراحی دکوراسیون داخلی ایرانی سنتی یه سبک خراسانی و صفوی اشاره می کنند که خصوصا در عهد صفوی که مصادف بود با انقلاب صنعتی در غرب اوج شکوه و پختگی معماری ایرانی اسلامی است.

تقریبا درهمین دوران بود که با پیدایش طراحی داخلی مدرن و سبک های دیگر کم کم عناصر مدرن در طراحی داخلی جای خود را باز نمودند.

 

 

طراحی داخلی تلفیقی ایرانی و مدرن

پس از دوران صفویه و در اواخر دوران زندیه و خصوصا در دوره قاجار با پیدایش روابط دیپلماتیک و سفر دولتمردان و روشنفکران به غرب و گذراندن تحصیلات آکادمیک  پای عناصر و فرم های مدرن به طراحی داخلی ایرانی باز شد و گونه ای جدید به نام طراحی دکوراسیون داخلی تلفیقی که تلفیقی از سنت و مدرنیته بود پدید آم که تا امروز همچنان پابرجاست.

 

 

اصول طراحی داخلی سنتی ایرانی

برای اجرای طراحی داخلی سنتی ایرانی اصول و قواعدی پیش روی ماست که جهت آشنایی شما عزیزان با این شیوه ملی و بومی در طراحی معماری کشورمان در این مطلب که توسط تیم معماری شرکت فراکارنو تهیه شده است به استحضار شما خواهیم رساند.

تکیه بر فضا

طراحی داخلی سنتی ایرانی به جای تکیه بر حجم بر فضا تکیه دارد این فضا محوری به جای حجم محوری در معماری ایرانی با طراحی سر در ها و ایوان های بلند و طاق ها و گنبد ها به وجود می آید و فضای عرفانی توامان با منطق ریاضی را تداعی می کند.

فرم نگاری

بر خلاف سبک های غربی مانند طراحی داخلی کلاسیک که با آذین بندی هایی چون تابلوهای نقاشی و انواع مجسمه ها پس از ساخت بنا و در مرحله طراحی داخلی به صورت فرم های تزئینی به بنا اضافه می شوند در طراحی داخلی ایرانی سنتی با استفاده از گچ بری ها و کاشی کاری و ایینه کاری و.. این فرم های را در قالبت ساخت بنا ارائه می دهد و جزئی از فضای ساختمان محسوب می شود.

سایر اصول طراحی داخلی ایرانی شامل وحدت و هماهنگی که بر یکپارچگی و هارمونی معماری اشاره دارد و تمرکز بر ورودی ها اصل فضاهای باز که به طراحی حیاط های ایرانی منجر شد و هندسه معماری و همگونی با طبیعت می توان اشاره داشت.

 

 

اطلاعات تماس با فرا کارنو

 

 

 

 

تلفن تماس :

8597 51 22 021

1402 48 22 021

 

پست الکترونیک : Farakarno[at]gmail.com

 

آدرس : تهران ، خیابان شریعتی ، نرسیده به خیابان ملک ، شماره 604


 

عضویت خبرنامه