همانطور که در مطالب پیشین در خصوص تفاوت طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی به شکل مفصل پرداخته شد در این بخش به تعریف طراحی دکوراسیون مطب و کلینیک پزشکی می پردازیم.
در ابتدا باید بدانیم که طراحی دکوراسیون مطب پزشکی مرحله ای پس از اجرای طراحی داخلی مطب است و امکان اجرای دکوراسیون داخلی قبل از طراحی داخلی ساختمان میسر نخواهد بود و گرچه شما می توانید به صورت موازی و تقریبا هم زمان طراحی داخلی و دکوراسیون خود را انجام دهید در هر صورت بهترین شیوه و استاندارد ترین آنها رعایت زمان بندی هر یک به صورت مجزا خواهد بود برای اینکه بدانیم در این قسمت چه کارهایی باید صورت پذیرد و ویژگی های آن چه باید باشد لازم است تعریف مشخصی از این پروسه طراحی دکوراسیون داشته باشیم تا بهتر بتوانیم چند و چون کار را دریابیم در ادامه این مقاله که به همت تیم طراحی شرکت معماری فراکارنو گردآوری شده به تعریف طراحی دکوراسیون مطب پزشک خواهیم پرداخت امیدواریم که این بحث برای شما مفید فایده بوده و تا انتهای آن با ما همراه باشید.
طراحی داخلی و بازسازی مطب پزشکان قلهک
پس از پایان کلیه امور اجرایی ساختمان و در زمانی که یک مطب پزشکی تحویل خریدار یا بهره بردار می گردد برای اینکه فضای داخلی مطب پزشکی مطابق با اصول معماری در نوع چیدمان و متناسب با کاربری و سبک معماری داخلی و همچنین سلیقه کارفرما مطابقت داشته باشد این بخش از پروسه معماری، یعنی طراحی دکوراسیون داخلی مطب پزشکی آغاز می شود که مهم ترین مقوله آن انتخاب این اقلام از سوی دکوراتور است به نحوی که از اصول معماری عدول نکرده و هم راستا با طراحی داخلی و سبک معماری فضای پیرامونی و سلیقه کاربر اقلام انتخاب و تهیه شوند.
در این مرحله عملیات اجرایی آن به چند بخش تقسیم میگردد در قسمت اول اکسسوری ها و وسایل تزئینی هستند که باید خریداری و یا تولید شوند و در قسمتی که به ان اختصاص داه شده است قرار گیرند و یا نصب شوند این موارد شامل لوستر ها، انواع مجسمه ها، فلاور باکس، قاب های دیواری متحرک و.. اقلامی از این دست هستند که نیازی به عملیات اجرایی نداشته و نهایتا با نصب آنها کار به اتمام می رسد اما در بخش دیگری از این کار که تا حدودی با کار اجرا درگیر است و در ادامه به آن خواهیم پرداخت مسائل کمی فنی تر و متفاوت تر نمایان می شود.
همانطور که در موضوعات قبلی ذکر شد تا اینجای کار نیاز آنچنانی به کنش های اجرایی دیده نمی شد و نصب وسایلی مانند لوستر و قاب های دیواری و.. در هر خانه ای امری روتین است اما وقتی نوبت به بحث انتخاب نور و رنگ آمیزی و پوشش های نهایی دیوارها و کف و اجرای کارهای دکوراتیو پیش می آید در این قسمت موضوع فرق می کند.
در ابتدا بایستی این نکته روشن شود که به کارگیری رنگ آمیزی و یا پوشش کاغذ دیواری و یا انواع پوشش های کف در طراحی دکوراسیون به منزله از بین بردن این موارد در طراحی داخلی نیست، در واقع ما در پروسه طراحی دکوراسیون مطب بر بخش های کوچکی از این سطوح تغییراتی را اعمال می کنیم تا فضای دکوراتیوی خلق کنیم و پوشش کلی این سطوح همان است که در مرحله طراحی داخلی مطب پزشکی انجام شده است.
در این مرحله بسته به نیاز کاربر و نوع کاربری و شرایط موجود رنگ بندی های استاندارد سرد و گرم انتخاب شده و در قسمت هایی که نیاز به تزئین های موردی دارد اجرای میشود از طرفی انواع متریال در بخش های مورد نظر به کار گرفته شده که از این متریال می توان به کاغذ دیواری، شیشه های رنگی، ام دی اف و چوب و.. اشاره داشت.
در پایان مطب مورد نظر آماده کاربری بوده به نحوی که در نگاه اول هارمونی هر یک از المان ها موید این بوده که این مجموعه در پیکربندی خاص خود تعریف شود و محیطی که بدان پای می نهیم کاملا متناسب با نوع نیاز و کاربر و کاربری آن طراحی و دیزاین شده است.